O FIRMIE

Nasza firma rozpoczęła produkcję pieczarek w marcu 2008 roku.

Obecnie posiadamy 30 nowoczesnych hal uprawy pieczarek dających łączną powierzchnię upraw 29 743 m2. Tygodniowo produkujemy około 160 ton świeżych pieczarek

Wieloletnie doświadczenie oraz wyposażony w nowoczesne technologie obiekt pozwalają na uzyskanie stałej całorocznej uprawy i zapewnienie bardzo wysokich standarów jakościowych produktu finalnego.

Za odpowiednią temperaturę powietrza, wilgotność oraz poziom dwutlenku węgla w hali uprawowej odpowiada wiele systemów technologicznych, tak aby zapewnić optymalne warunki dla wzrostów owocników pieczarek. Kontrolę nad nimi sprawują elektroniczne sterowniki klimatu. Grzyby wprost po zerwaniu trafiają do podciśnieniowego urządzenia chłodniczego VACUM aby jak najszybciej osiągnęły temperaturę 2oC. Proces ten trwa około 15 minut i pozwala dłużej utrzymać śnieżnobiały kolor pieczarek.

Wysokiej jakości podłoże do uprawy pieczarek, zasobne w składniki pokarmowe to jeden z głównych czynników pozwalających na uzyskanie odpowiednich owocników. Podłoże wykorzystywane przy uprawie produkowane jest w firmie Unikost istniejącej od 1995 roku, której współwłaścicielem jest Urszula Sztandera-Kardaszyńska. Jesteśmy jedną z nielicznych rodzin w Polsce skupiającą produkcję podłoża fazy II i III oraz samych pieczarek. Tym samym posiadamy pełną kontrolę nad procesem produkcyjnym. Dzięki temu jesteśmy pewni, że nasze pieczarki są zdrowe, bezpieczne oraz zawsze najlepsze jakościowo.

Posiadamy certyfikat Global Gap oraz certyfikat HACCP.

Nasze pieczarki są cenione na rynkach całej Europy.

© 2012 - Copyright R&J Sztandera Sp. J.

R&J Sztandera Sp. J.

Grzybowy Raj Sp. Z O

Wykonanie: SIGNUM Studio Interaktywne